Home » Historie van Smoothies

Historie van Smoothies


De oorspronkelijke smoothie bevatte geen zuivel. De gepureerde vruchtendrank werd allang voordat het als “Smoothie” bekend was gemaakt. In warme landen worden namelijk al jaren smoothies op basis van fruit en groente gemaakt. Ook was er hier toen nog geen commerciële naam voor.

De naam kreeg het officieel in 1922 toen de mixer werd uitgevonden die een voorloper was van de in 1933 tot stand gebrachte blender. De blender werd niet alleen gebruikt om fruit te pureren, ook de groentesappen stegen in populariteit. De naam is in de jaren ’60 meer bekend geraakt bij de mensen. De echte trend is in 1973 gestart door een Amerikaans bedrijf genaamd:

smoothie king

‘Smoothie King’

De bedrijfsleider Stephen Kuhnau bedacht een drank die vergelijkbaar was met een milkshake, maar dan zonder zuivel. Het werd de Smoothie King. Het ging hen er tevens om dat je het drankje snel kon bereiden. Zo werden verschillende fruitsoorten gemixt in de blender tot een puree. De drank werd zeer populair, Kuhnau claimde de naam ‘smoothie’ en had meerdere soorten smoothies geregistreerd als handelsmerk. Overigens vond niet iedereen dit terecht. Het betrof immers helemaal geen echt vernieuwend recept.
Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een groot bedrijf wat helemaal mee gaat met de tijd. Zo hebben ze zelfs een eigen App. Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

 

 Klik hier om meer te leren over Groene Smoothies!