Home » Wat zijn Smoothies?

Wat zijn Smoothies?

Smoothies zijn een nieuwe gezonde trend onder de Nederlanders, steeds meer mensen vinden ‘groen’ leven belangrijk. En smoothies zijn niet alleen erg lekker maar vooral ook heel gezond!
Groene smoothies bevatten namelijk gezonde vitamines en voedingsstoffen.

 

smooothies

Maar wat zijn smoothies precies?

Een smoothie is een lekker fris drankje dat op basis van fruit wordt gemaakt. Het verschil met een ‘normale smoothie’ is dat er bij een groene smoothie ook groenten worden gebruikt. Dit maakt de mix nog veel gezonder. Het kunnen allerlei soorten groenten en fruit zijn. Er zijn verschillende receptenboeken te koop maar je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren. Nadat je een keuze hebt gemaakt wordt het fruit gemalen met een staafmixer, blender en sapcentrifuge. (Wij raden een blender aan). Daarna meng je dit met melk, yoghurt of (ijs)water. In Nederland gebruiken de meeste mensen yoghurt bij het maken van smoothies om de lekkere smaak.

 
 
 Klik Hier voor nog meer informatie over groene smoothies!

Bekijk deze video om uitleg te krijgen over smoothies van Marjolein Verkalk!

 

> Klik hier voor meer informatie van Marjolein. Of begin meteen met één van onze Gratis recepten!

Smoothies zijn heerlijk en gezond, en veel mensen drinken het gewoon omdat het lekker is. Maar de werking van smoothies is nog veel sterker dan je denkt.. lees hier waarom..